cornea Transplant
Meditatie door de zee

 Holistische EMDR

 (Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing)

 EMDR is een eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je   leven een nadrukkelijke rol blijven spelen, zijn met EMDR goed te behandelen. Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders   jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals incest, mishandeling, een overval, een   tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid. Psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners   passen de EMDR techniek dan ook steeds meer toe vanwege het bijzondere snelle en blijvende resultaat. Door gebruik van bepaalde technieken   wordt opgeslagen informatie in de hersenen veranderd.

 

 De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente   gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen   levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. Met behulp van een pendel test ik de juiste toepassing en eventueel   ondersteunende behandelingen. Ook is er oog voor een juiste nazorg.

 Vanuit de holistische visie wordt er tevens rekening gehouden met de staat van de aura, chakra’s en aarding, om het verwerkingsproces zo   vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Waarvoor kan EMDR worden ingezet?

Trauma type I zijn eenmalige trauma's die meestal absoluut met 1 sessie verholpen kunnen worden. Denk bv aan angst voor onweer door een inslag, angst om weer auto te gaan rijden door een ongeluk, angst voor een (tand)arts na een nare ervaring of angst voor een hond na een nare ervaring. Als de heftigheid van de emoties, het lichaam en de overtuigingen zijn getransformeerd en geneutraliseerd is dit echt mogelijk na 1 behandeling. Bij complexere trauma's heb je inderdaad meestal meerdere behandelingen nodig.​

Trauma type II is een trauma wat jou vaker is aangedaan of wat jou emotioneel en lichamelijk geblokkeerd heeft. Denk bijv. aan: zware operatie of dat jij of een naaste van je ernstige ziekte en/of langdurige periode van ziekte heeft gehad. Of is jou lichamelijk of emotioneel geweld aangedaan. Hieronder valt ook bedrog, ontslag, verkrachting, aanranding, pestervaringen en bedreiging.

Soms hoeft het geen "trauma" te zijn, maar een gebeurtenis wat zo'n impact heeft gehad, dat het vastzit in je lichaam, spanning, droefheid oproept. Het kan zelfs zo zijn dat je je niets herinnert hiervan, maar dan nog kan een sessie effectief werken aan vroeger, je jeugd (zoals scheiding ouders, overlijden, operatie, ziekten e.d.). Bij trauma type II zullen / kunnen meerdere sessies nodig zijn.

IMG_20191023_124942_resized_20191028_092

Symptomen van trauma

Wanneer de volgende symptomen zich voordoen, kan er sprake zijn van een onverwerkt trauma: vermijdingsgedrag, ongemotiveerdheid, verhoogde spanning die niet te ontspannen is, sterke schaamte of schuldgevoelens, zelfafkeer, destructieve tendensen, chronisch slecht humeur, agressiviteit, neurosen, fobieën, depressie, angsten, relatie- en sociale problemen, paniek, nachtmerries, gestoorde slaap, onrust, piekeren, stressgevoeligheid en een laag zelfbeeld.

Overlijden

Het overlijden van een dierbare vormt een aanslag op de basisveiligheid in het leven. EMDR kan mensen helpen om het verdriet bij het overlijden van een broer, zus, vader, moeder, opa, oma, of zelfs een geliefd huisdier te verwerken. Ook wanneer men te jong was om een bewuste herinnering aan het overlijden te hebben, is zo’n ingrijpende gebeurtenis ook voor peuters een indringende ervaring die onzichtbaar zijn sporen nalaat. Een EMDR sessie kan het hele gezin ten goede komen, ongeacht hoelang geleden dit overlijden plaatsvond.

Hoe ziet een Holistische EMDR sessie eruit

Telefonisch of per mail maken we samen een afspraak. In het kort geef je aan wat er is waar je aan wilt werken. Een sessie kan tussen de 1,5 en 2 uur duren. Dus houdt daar, buiten de reistijd, rekening mee. 

Met mijn pendel zal ik voordat je komt uitmeten wat er nodig is en waar we aan mogen werken voor jouw sessie. Op afstand maak Ik contact met jouw energie en via mijn pendel kan ik energetisch meer te weten komen wat er speelt. Dit bespreken we samen als je op de afgesproken datum langskomt. 

We bespreken waar we aan gaan werken en ik luister naar jouw verhaal en maak gelijk notities. Ik zal eventueel nog wat doorvragen zodat alles geheel duidelijk is wat er speelt. Tijdens de sessie zal ik je terug laten denken aan de gebeurtenis: dat kunnen beelden, geuren, gevoelens en gedachten zijn.

Via Links en Rechts bewegingen (handen/voeten; klikgeluid of oogbeweging), wordt de gebeurtenis / gedachten via diverse stappen losgekoppeld en zullen de overtuigingen die daar aan vastzitten omgezet worden naar nieuwe gewenste overtuigingen. 

Aura- en chakra lagen kunnen ook behandeld worden als dit aan mij doorgegeven is tijdens de meting. Zo ook een energetische behandeling. Dit zorgt ervoor dat de behandeling goed afgerond kan worden. 

Wat belangrijk is, is dat jij de regie hebt, dat jij je veilig voelt tijdens de gehele sessie. Jij bent je eigen chauffeur, jij geeft aan wat goed voelt voor jou. Vanuit de holistische visie wordt er tevens rekening gehouden met de staat van de aura, chakra’s en aarding, om het verwerkingsproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Bij een sessie voor Trauma Type II zullen we, in overleg, een nieuwe afspraak maken voor een vervolgbehandeling.

IMG_20191023_125524_resized_20191028_091

Een traumavrij mens is stabiel, vergevend en veerkrachtig bij tegenslag

Iedereen die redelijk stabiel psychisch en emotioneel leeft kan via holistische EMDR worden behandeld. Bij psychische en/of emotionele labiliteit, of gebruik van medicatie is reguliere EMDR bij een psycholoog te adviseren.

Een holistische EMDR sessie wordt gegeven met behulp van gebruik van een pendel en/of de biosensor. Deze zorgt tijdens de sessie voor een optimaal verloop en een aanzienlijke verkorting van de sessietijd. Het geeft een effectief resultaat en een uitermate veilige en milde werkwijze die geheel op de persoonlijke situatie is gericht. Ze kan als eenmalige therapiesessie worden gedaan. Na afloop wordt met de pendel / biosensor getest of er nog meer trauma aanwezig is en kunnen eventueel vervolgsessies volgen.

Ocean Rocks

Tarieven Holistische EMDR

thuispraktijk te Ridderkerk

Sessie 90-105 min.                              €  85.00

Uitloop van sessie per 15 min.              €  10.00

Bij jou thuis of andere locatie

Sessie 90-105 min.                              €  85.00

Uitloop van sessie per 15 min.              €  10.00

Reisduur: per uur  € 10.00 en € 0.19 ct p/km vanuit Ridderkerk

De werking van de behandeling zal nog na het consult diep doorwerken in jouw systeem. Reken dat er ongeveer zo’n 3-5 weken tussen de vervolgbehandelingen zit.

Deze behandeling wordt niet vergoedt door de zorgverzekeraar.