YIN YOGA

 

Yangvormen van yoga, zoals bijvoorbeeld hatha, astanga en vinyasa, zijn primair gericht op het ontwikkelen en versterken van spieren en spierkracht.

Yin Yoga is een therapeutisch, rustige les, die meer ruimte creëert op een fysiek, energetisch en emotioneel niveau. 

Yin Yoga brengt flexibiliteit, kracht en gratie in het lichaam, emoties en geest. Yin houdingen worden meestal zittend of liggend uitgevoerd (mbv diverse props, zoals bolsters, yogablokken, kussens).

Lichamelijk richt het zich juist op het versterken en het versoepelen van het dieper liggende weefsels; fascia (bindweefsel), pezen en banden. Door poses langer aan te houden (ca. 2 tot 5 minuten), komen spieren tot rust waardoor de dieperliggende lagen bereikt kunnen worden. 

Yin yoga zorgt ervoor dat fascia, pezen en banden soepel blijven, wat op de lange duur vele voordelen oplevert; een groter bereik in je bewegingen (flexibiliteit) en een vrijere stroom van energie.

 

Energetisch heeft Yin Yoga invloed op de meridianen, deze voeden de organen, het hele zenuwstelstel en het lichaam op een vitale en krachtige manier. Door middel van compressie of spanning in een Yin pose, stimuleren we de Chi energie en creëren we zo de ruimte in het lichaam / rond de organen.

Emoties worden opgeslagen in het bindweefsel/organen/cellen en houd zo veel onverwerkte herinneringen uit het verleden vast. Yin Poses deblokkeren vastzittende emoties en brengen opluchting en opent opnieuw ruimte voor het huidige moment.

 

Voor wie is Yin yoga geschikt?

Yin yoga is (in principe) geschikt voor iedereen. Yin yoga is zeker aan te raden voor mensen met een zittend beroep, maar ook voor beoefenaars van sporten als fitness, hardlopen, fietsen, etc. is Yin yoga een perfecte aanvulling.
Je hoeft geen ervaring te hebben en je hoeft ook niet soepel te zijn!

Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking. Het is een ideale aanvulling op alle andere meer dynamische vormen van yoga en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere strekking van het lichaam van top tot teen.

Follow us

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook - White Circle

​© 2019 by Elance mind-body-spirit. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now